Mer kärlek till cykeln!

Cykelns dag den 28 maj är en fest för cykeln och alla kunniga handlare och verkstäder som hjälper oss att rulla mer, längre, smartare och roligare.

“En cykelverkstad i varje kvarter”, heter ett kapitel i Lina E Johansson och Maja Lagerkrantz rykande färska bok Cykla! – två hjul som förändrar världen (Ordfront förlag). Där berättar författarna om en traditionell handlare och reparatör i Norra Ängby i Stockholm som genom sitt kunnande har fått cyklar att rulla i sextio år.

Att ha en lokal cykelhandlare och reparatör kan vara avgörande för om cykeln står overksam i källaren eller om den luftas vårsolen. Med Cykelns dag hoppas vi att fler ska upptäcka allt det som kan göra cykelupplevelsen till ett verkligt nöje – och som ger mer nytta.

Utbudet av cyklar och tillbehör har aldrig varit större. Statistik visar också att allt fler väljer att skaffa sig mer än en cykel. Det kan exempelvis vara en racercykel, en mountainbike, en lastcykel, en elcykel, en långfärdscykel.

Med smarta prylar kan du också göra din cykel både mångsidigare och mer personlig. Och en cykel man tycker om använder man mer.

Den lokala cykelhandlaren är en ovärderlig kugge för att Sverige ska fortsätta att rulla mer. Det gäller oavsett om det är en butik med anor eller en kedja med känsla för kvalitet.

No Comments Yet.

Leave a comment